Na kuželně v Kutné Hoře se odehrál v týdnu od 3. do 12. ledna 2014 již
31. ročník Memoriálu Bohumila Duse.
Tento turnaj byl zařazen jako jeden ze série kvalifikačních turnajů mistrovství ČR dvojic 2013 -2014 nesoucí jméno hlavního sponzora
MČR DVOJIC – J&R Digital Cup
Na kutnohorskou kuželnu zavítalo celkem 46 dvojic, aby bojovali o finálovou účast na letošním mistrovství ČR.
V mužské kategorii byli nejlepší Tomáš Bek a Aleš Košnar z druholigového oddílu KK SDS Sadská, kteří zvítězili výkonem 994 poražených kuželek, o pouhých 12 kuželek méně se na druhém místě umístili obhájci této soutěže z minulého roku Petr Hrubý a Stanislav Březina z KK Slavoj Praha a třetí místo obsadili prvoligoví hráči KK PSJ Jihlava Daniel Braun a Stanislav Partl za výkon 976 poražených kuželek. Na kutnohorské kuželkáře Vladimíra Holého a Václav Puflera zbyla nepopulární bramborová medaile, když dosáhli výkonu 959 kuželek.
V ženské kategorii zvítězily kolínské hráčky Michaela Moravcová a Zuzana Holcmanová výkonem 910 poražených kuželek, o sedm kuželek méně porazily Irini Sedláčková a Anna Sailerová z SK Žižkov Praha a třetí místo vybojovaly další hráčky TJ Sokol Kolín Zdeňka Dejdová a Magda Moravcová za 870 poražených kuželek. Nejlepší kutnohorské hráčky Jitka Bulíčková a Hana Barborová obsadily 5.příčku výkonem 859 kuželek.
Účast na tomto turnaji byla sice menší než v minulém ročníku, předvedené výkony byly ale daleko kvalitnější. Celkem 17 dvojic pokořilo hranici 900 kuželek a medailisté atakovali hranici 1000 kuželek. V hodnocení jednotlivců byl nejlepší Aleš Košnar z vítězné dvojice, když porazil 504 kuželek, druhé místo obsadil domácí hráč Vladimír Holý za výkon 497 poražených kuželek a o tři kuželky méně pak porazil jihlavský Stanislav Partl.