XXXI. ročník Memoriálu Františka Nocara.

Na kutnohorské kuželně se v týdnu od 1. do 6. června odehrál již 31. ročník Memoriálu Františka Nocara. V disciplíně 1x120 hodů sdružených bojovalo o co nejlepší umístění osm desítek kuželkářů.
V letošním ročníku se pokořit šestistovku nepodařilo nikomu. Nejblíže se k ní přiblížil druholigový Aleš Košnar z KK SDS Sadská výkonem 598 poražených kuželek. O další místa byl sveden tuhý boj, ze kterého překvapivě nakonec druhé místo vybojoval Petr Hartina z divizního mužstva AC Sparta Praha za 585 kuželek, o jednu kuželku méně porazil Stanislav Březina z prvoligového Slavoje Praha. Čtvrté a páté místo shodným výkonem 580 kuželek obsadili krajánci z rakouské superligy - Petr Hrubý z SK Žižkov hrající za rakouský SK Sparkasse Lambach byl čtvrtý, kolínský Filip Dejda hrající za KSV-Mistelbach jen horší dorážkou obsadil páté místo. Z kutnohorských hráčů byl nejlepší Václav Jelínek na 30. místě výkonem 537 kuželek.
Mezi ženami dominovaly druholigové hráčky. Zvítězila Zdeňka Dejdová ze Sokola Kolín výkonem 540 kuželek, na druhém místě se umístila Zdeňka Vytisková ze Spartaku Pelhřimov za 530 kuželek. Na třetím místě se umístila Irini Sedláčková z SK Žižkov za výkon 512 poražených kuželek.
Ve společné kategorii dorostenců a dorostenek zvítězil Jakub Šmidlík z domovského oddílu TJ Sokol Tehovec výborným výkonem 544 poražených kuželek, což v celkové klasifikaci bez vymezení kategorií znamenalo 25. místo. Jakub je vlastně na kutnohorské kuželně domácí hráč, protože za Spartu Kutná Hora hrál v uplynulé sezoně první dorosteneckou ligu.
Jednou z aktivit mnoha kuželkářských klubů a oddílů je organizování turnajů a dlouhodobých soutěží pro neregistrované kuželkáře, tedy partičky přátel ze zaměstnání, jiných sportovních klubů, rodinných družstev apod. Kuželkářský oddíl TJ Sparta Kutná Hora se hodlá k této aktivitě připojit a uspořádat Turnaj neregistrovaných. Zájemci o tento sport nás mohou kontaktovat, informace budou zveřejňovány na našich webových stránkách www.kuzelkykh.webnode.cz, kde najdete i podrobné výsledky letošního turnaje, fotografie z akcí kuželkářského oddílu TJ Sparta Kutná hora jsou k nahlédnutí na https://kuzelkykh.zonerama.com/Profile/19804/39131.
Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.
Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora
Kutná Hora, červen 2015